Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2008

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Φουντωτά Λουλούδια
1.Για κάθε λουλούδι κόψε 6 τετράγωνα κομμάτια από γκοφρέ χαρτί 16Χ16 εκατοστά.
2. Δίπλωσέ το κάθε τετράγωνο 3 φορές, έτσι ώστε να σχηματίζονται κάθε φορά ορθογώνια τρίγωνα με δυο ίσες πλευρές. Δίπλωσε ακόμη μια φορά το τρίγωνο, αυτή τη φορά όμως τοθοθέτησε την ορθή γωνία στην απέναντι πλαυρά της, όπως βλέπεις στο σχήμα.
3.Αφού διπλώσεις και τα 6 τετράγωνα με τον ίδιο τρόπο, κόψε δύο τρίγωνα , όπως στο πάνω μέρος της εικόνας. Κατόπιν, κόψε δύο τρίγωνα 1 εκ. πιο κοντά (μέση), και τέλος τα δύο επόμενα τρίγωνα ακόμα 1 εκ. κοντύτερα.
4. Κόψε τώρα την κοντή πλευρά των τριγώνων στο σχήμα που θέλεις. Μπορείς να κάνεις καμπύλες, δοντάκια, καρδούλες ή απλές ψαλιδιές, όπως βλέπεις στην εικόνα. Θα πρέπει όμως να κάνεςι μόνο καρδούλες ή μόνο δοντάκια, ωστόσο η μια σειρά μπορεί να έχει περισσότερες και η άλλη λιγότερες καρδούλες.
5.Βάλε στο κέντρο του μεγάλου πετάλου λίγη κόλλα και τοποθέτησε επάνω του το δεύτερο σε μέγεθος πέταλο. Με τον ίδο τρόπο. βάζοντας πάντα λίγη κόλλα στο κέντρο, κόλλησε όλα τα πέταλλα, το ένα πάνω στο άλλο. Βάλε στο κέντρο του τελευταίου πέταλου λίγη κόλλα και κράτησε όλα τα πέταλα μαζί στην παλάμη σου για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. 'Ανοιξε μετά τα πέταλλα για να γίνουν φουντώτα.
6. Στερεώνω το λουλούδι σε ένα ξύλινο καλαμάκι ή σύρμα, το οποίο ντύνω με πράσινο γκοφρέ.
Τριανταφυλλάκια
1.Κόψε μια λωρίδα από γκοφρέ χαρτί με πλάτος 10 εκ. και μήκος 50 εκ.Κατόπιν κόψε τη λωρίδα στη μέση . Τώρα έχεις δυο λωρίδες μήκους 25 και πλάτους 10 εκ. για να φτιάξεις 2 τριαντάφυλλα.
2. Δίπλωσε στη μέση τη μια λωρίδα, ώστε το πλάτος της να γίνει 5 εκ. Φρόντισε η μια πλευρά να πέφτει ακριβώς πάνω στην άλλη.Με το δάχτυλο πίεσε προσεκτικά την τσάκιση για να διπλωθεί καλά.
3. Τύλιξε σφιχτά την άκρη της λωρίδας γύρω από ένα μολύβι και μετά βγάλε το, ώστε να σχηματιστεί ένας μικρός κύλινδρος. Κράτησε την άκρη του μικρού κυλίνδρου ανάμεσα στο δείκτη, τον αντίχειρα και το μεσαίο δάχτυλο και πίεσέ την.
4. Άρχισε τώρα να τυλίγεις την υπόλοιπη λωρίδα γύρω από τον μικρό κύλινδρο. Η πάνω πλευρά της λωρίδας θα πρέπει να κατεβαίνει σιγά-σιγά λοξά προς τα κάτω. Η κάτω πλευρά, όμως θα πρέπει να μένει στο ίδιο ύψος. Αυτό θα το πετύχεις κάνοντας στην κάτων πλευρά μικρές σούρες.
5. Όταν η λωρίδα σου φτάσει στο τέλος, ίσιωσε την άκρη της με το ψαλίδι και κόλλησε την στο τριανταφυλλάκι που έχει σχηματιστεί.
6. Το άνθος του τριαντάφυλλου είναι έτοιμο, αλλά χρειάζεται και ένα κοτσάνι. Βάλε λίγη κόλλα στο κάτω μέρος του και τοποθέτησε πάνω του το σύρμα.
Παπαρούνες
1.Στο πατρόν θα βρεις τα μεγάλα και τα μικρά πέταλα για να φτιάξεις τις παπαρούνες.Αντέγραψέ τα σε ένα διαφανές χαρτί και κόψε τα. Έπειτα, τοποθέτησε τα πέταλα που έκοψες πάνω στο γκοφρέ χαρτί, σχεδιάσε το περίγραμμά τους τρεις φορές, έτσι ώστε να φτιάξεις 3 μικρά και 3 μεγάλα πέταλα και κατόπιν κόψε τα.
2. Βάλε λίγη κόλλα στην άκρη του σύρματος και στερέωσε πάνω της μια μαύρη χάντρα. Βάλε λίγη κόλλα στο κάτω μέρος ενός από τα μικρά πέταλα. Στερεώνω πρώτα τα μικρά και έπειτα τα μεγάλα πέταλα. Η μεγάλη χάντρα στο κέντρο είναι ο στημόνας του λουλουδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: